Brugge
De historische stad Brugge kent veel monumentale gebouwen, sfeervolle straatjes en vele kanaaltjes. Het begijnhof, het Belfort, het historisch stadscentrum en de Heilig bloedprocessie staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het centrum dateert uit de Middeleeuwen en is voor zowel de cultuurliefhebber als de culinaire genieter een echte aanrader. Een stad die iedereen een keer gezien moet hebben!
 
Sluis
Vlakbij de Polderhuyzen ligt het gezellige vestingstadje Sluis. De stad speelde een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis. Veel van de oude gebouwen zijn goed bewaard gebleven, ook de oude wallen van Sluis zijn te bezichtigen.  
 
Knokke
Knokke-Heist is een trendy badplaats aan de Belgische kust en een attractie op zich. Flaneren langs de boulevard, (window)shoppen in exclusieve boetieks of je hart ophalen aan de vele kunstgaleries.
 
Oostburg
Oostburg ligt in het centrum van West Zeeuws-Vlaanderen en vervult ook letterlijk een centrumfunctie. Eenhoornstad Oostburg heeft enkele leuke bezienswaardigheden en biedt alle voorzieningen voor jouw dagelijkse behoeften. Iedere woensdag is het watertanden op de gezellige weekmarkt.
 
Retranchement
Op de grens van Nederland en België ligt Retranchement. Vanaf de wallen heb je mooi zicht op de standerdmolen uit 1818. Het dorp ligt aan natuurgebied Het Zwin. Hier geniet je van prachtige fauna en flora.